Manege zonder Drempels

Op donderdag 24 juli zijn wij met een groep van 8 vrijwilligers van onze stichting op bezoek geweest bij manege Zonder Drempels in Bennekom.

Deze manege is de grondlegger van het huifbedrijden in Nederland. Wij hebben een rondleiding gehad en konden al onze vragen kwijt. Het was een leerzame dag voor onze vrijwilligers!

zonderdrempels (1)

 

Excursie naar” Manege zonder drempels” in Bennekom
24 juli 2014 om 8.00 uur verzamelen we bij Hennie. We vertrekken met acht personen: Ina, Theo, Miranda, Hennie, Wilma, Jan, Marsha, Jessica.  Verdeelt over twee auto’s  richting Bennekom en ruim twee uur later arriveren we daar. We worden vriendelijk welkom geheten door de mede-eigenaresse. En onder het genot van een kopje koffie kijken we onze ogen uit. En vragen we haar het hemd van het lijf.
28 jaar bestaan ze, dus heel wat ervaringen en tips om met ons te delen.  Het is een prachtige locatie waar we twee huifbedden tegelijk
buiten rond zien rijden, vaak gebeurt dat met drie, maar in totaal hebben ze er zelfs vijf.  De vrijwilliger zet met gemak alleen de twee tinkers onder het bed. Om vervolgens de cliënt op het huifbed te tillen en dan rijden maar! Maar ja wat wil je ook met iedere dag zes tot acht ritjes, zes dagen per week, dan komt de routine er goed in. De dagverblijfsruimte / kantine is helemaal ingericht met waterbed,  rustbedden, aangepaste toiletten etc. Ook is er een vakantieverblijf voor groepen ernstig meervoudig gehandicapten en  hun begeleiders en ook voor gezinnen met een ernstig gehandicapt kind. Prachtig mooi aangepaste vakantieverblijven van alle gemakken voorzien. Als het weer minder mooi is rijden ze in de vrolijk geschilderde bak op een bodem van leem met zand. Al met al dus een prachtig bedrijf vlakbij de Veluwse bossen. Na een heerlijke lunch in het dorp vertrekken we weer richting zeeland en wippen we spontaan nog even aan bij Manege Balans in Dreischor. Ook daar zijn we van harte welkom en krijgen een rondleiding. Hier wordt onder het zadel gereden en met allerlei verschillende zadels met hulpstukken etc gaat de cliënten dat heel goed af. Wat mooi toch om te zien dat de paardensport op allerlei manieren en voor (bijna) iedereen mogelijk is. Ook hier is een accommodatie compleet ingericht voor gehandicapte groepen. Een prachtige plek met uitzicht op de paardenweides.  Er is zelfs ook een ponykamp aan de gang in weer een ander gebouw. Moe, maar voldaan vervolgen we de weg weer terug naar Noord-Beveland. Genoeg stof om over na te denken en praten, een leerzame ervaring rijker!

Hieronder nog een aantal foto’s om een indruk te geven van deze dag, klik op de foto om deze in groter formaat te bekijken.

 

zonderdrempels (2)

zonderdrempels (4)

zonderdrempels (6)

zonderdrempels (7)

zonderdrempels (10)

zonderdrempels (13)